En vanavond is dat………zuurkool!
Voor 2 personen is nodig:
1 pakje zuurkool
Roomboter
Olijfolie
2 teentjes knoflook
Sjalotje
1 plak Casseler Rib
1 rookworst
Klein flesje witte huiswijn
Genoeg aardappelen voor 2 personen (half kilootje)
Melk
Peper, zout
Smelt een klontje boter in de koekenpan en voeg er een eetlepel olijfolie aan toe. Fruit een fijngesneden sjalotje met twee teentjes knoflook in het boter & olie mengsel.
Snij intussen een plak casselerrib (van 1 cm) in kleine stukjes en voeg het toe aan de ui & sjalottenmix. Doe de zuurkool er overheen en schenk het flesje witte wijn erbij. Laat 25 minuutjes garen en laat het rookworstje de laatste 5 minuten meekoken.
De puree
Kook de aardappelen gaar met zout en water….in 20 minuten en stamp de gekookte aardappelen tot een luchtige puree met een klontje boter, eetlepel melk en tot slot een snufje peper en zout. Je kunt het zuurkoolmengsel door de puree stampen maar je kunt beide ook apart serveren. Buen provecho!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten