One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

woensdag 7 oktober 2009

Coffee Comfort


Niks zo lekker als een ‘bakkie koffie’ in de ochtend….middag….of avond…. Op kantoor beschikken we gelukkig over een (voor office standards) luxe (en gratis!) cafeïne voorziening…’t is een eindje lopen maar dat is dan weer goed voor de conditie. Er gaan per dag heel wat Latte Machiato’s, Lungo’s, Americano’s en Cappuccino’s doorheen… Koffie halen is voor onze afdeling ‘a social event’ omdat je altijd wel iemand tegenkomt die ook op weg is naar de koffieautomaat, de meeste deals worden volgens mij dan ook gesloten in de pantry! En dat maakt koffie halen tot een tijdrovende bezigheid, behalve voor H., onze uitzendkracht. Nu slaat H. de meeste collega’s over, dus dat levert tijdwinst op maar toch….zo snel als H. koffie haalt…voordat je het weet staat ie weer achter je….met een dampende mok... te lezen wat je net via linked in of hyves de wereld intypt en geen tijd om het scherm weg te klikken ;-).

Deze cafeïneverslaafde houdt van alle soorten koffie behalve de huis-tuin- en keuken variant. En met sportverslaafde kiddo’s kom ik nogal eens in achteraf gymzaaltjes, waar een bezemkast dienst doet als koffievoorziening….en een dubbele bravilor het toppunt van luxe is. ‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie, jongens wie lust er een bak…..zong Rita Corita en ze heeft gelijk….there is a whole lot of happiness in koffie… Bij een abonnement op Elle Wonen kreeg ik een Nespresso cadeau en sindsdien sluit ik eens in de zoveel tijd achteraan in een ‘Russische’ rij voor de kassa in de Nespressoshop waar het personeel chiquer is dan de meeste spullen die ze verkopen….! Maar de lekkerste koffie in Rotterdam e.o. is van (het Rotterdamse bedrijf) Santos. Bij buurtcentrum Z., my favorite Tuesday afternoon hangout kost een koffie verkeerd € 1,20).

Voor een glimmende Italiaanse koffiemaker wil ik m’n nespresso apparaat echter wel inruilen of naar stoffiger oorden verbannen. Een espressomachine van goede kwaliteit aanschaffen voor een budgetprijs is niet eenvoudig maar misschien biedt de koffiediscounter uitkomst. Gemiddeld zijn de prijzen van de machines die op deze site worden aangeboden 40% lager dan de adviesprijs.

Tip 1: De Gaggia Titanium! Check out prijzen en reviews op http://www.koffiediscounter.nl/.

Tip 2: begin de zaterdag met een ristretto, lungo of machiato in de Nespresso shop in de Bijenkorf….kost je helemaal niks ;-).

Geen opmerkingen: