One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

dinsdag 20 oktober 2009

Winters eten


Als de dagen korter worden, de avonden langer, het buiten koud is, de blaadjes aan de bomen zijn verkleurd of al naar beneden gevallen, het ’s ochtends koud is op de fiets dan..... wordt het tijd voor winters eten.

En vanavond is dat………zuurkool!

Voor 2 personen is nodig:

1 pakje zuurkool

Roomboter

Olijfolie

2 teentjes knoflook

Sjalotje

1 plak Casseler Rib

1 rookworst

Klein flesje witte huiswijn

Genoeg aardappelen voor 2 personen (half kilootje)

Melk

Peper, zout

Smelt een klontje boter in de koekenpan en voeg er een eetlepel olijfolie aan toe. Fruit een fijngesneden sjalotje met twee teentjes knoflook in het boter & olie mengsel.

Snij intussen een plak casselerrib (van 1 cm) in kleine stukjes en voeg het toe aan de ui & sjalottenmix. Doe de zuurkool er overheen en schenk het flesje witte wijn erbij. Laat 25 minuutjes garen en laat het rookworstje de laatste 5 minuten meekoken.

De puree

Kook de aardappelen gaar met zout en water….in 20 minuten en stamp de gekookte aardappelen tot een luchtige puree met een klontje boter, eetlepel melk en tot slot een snufje peper en zout. Je kunt het zuurkoolmengsel door de puree stampen maar je kunt beide ook apart serveren. Buen provecho!

Geen opmerkingen: