One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

donderdag 24 januari 2008

Cleaning Power

Het leukste bericht in Next van vanochtend is het verhaal over Hristina, een Bulgaarse die illegaal in Nederland verblijft. Ze verdient haar geld met schoonmaken van huizen van mensen die ze niet kent maar die briefjes voor haar achterlaten met meer opdrachten dan er passen in drie uur. Als de vloeren blinken, de kastjes uitgeruimd en de toiletten naar chloor ruiken maakt Hristina foto's met zichzelf in de hoofdrol.... op de foto in de krant staat ze in de meterkast...als ze voorover buigt met de ene voet op de stofzuiger, past ze er net in....
Ze vertelt in het artikel over haar angst 'ontdekt' en teruggestuurd te worden...angst die nooit ver weg is...zelfs op de fiets is ze bang voor controle.
Met Hristina loopt het goed af...Bulgarije treedt toe tot de EU en daarmee verandert haar status in legaal. De Humanistische Omroep maakt er een documentaire over 'De huizen van Hristina' vanavond te zien op Nederland 2.

Een van mijn leukste vriendinnen is schoonmaakster, poetsvrouw. Van mooie huizen in Kralingen.... (als ik werkloos word wil ik ook schoonmaken...poetsen werkt therapeutisch al verandert dat misschien als je van je 'hobby' je beroep maakt).
Mijn vriendin maakt niet schoon om haar hoofd leeg te maken. Ze moet haar gezin financieel draaiend houden... en onderhoudt een vriendschappelijke band met de mensen waarvoor ze werkt. Haar partner rond zijn medicijnenstudie af....mede door de toewijding en inzet van zijn geliefde. Ze staat vaak voor onmogelijke keuzes: koop ik een studieboek of babyvoeding.
Straks zijn de rollen omgedraaid...manlief vertrekt naar Engeland om zich te specialiseren in de neurochirurgie. Mijn vriendin blijft hier. Ze heeft vertrouwen in hem en ook in zichzelf....
..als hij bekent verliefd te zijn op een mede studente...maakt ze zich geen zorgen...'Ik red het wel', zegt ze...en geeft hem tijd en ruimte om te kiezen. Ze veroordeelt hem niet.
Ik heb geen idolen of rolmodellen (als kind verkies ik edele viervoeters boven Donny Osmond of Brian Ferry dus bij mij hangen posters van paarden aan de muur).....maar mijn vriendin komt aardig in de buurt!

Geen opmerkingen: