One HABby Family

You want to be HABby too? Deel je budgettips en stuur een mail naar carien_28@hotmail.com. Ik voeg ze toe aan mijn blog.

vrijdag 18 januari 2008

Crommunicatie

Vriendin F…krijgt half december een wel heel bijzonder kerstcadeau van de zaak…een enveloppe met inhoud. Komt goed uit want ze wil ‘The unauthorized biography of Tom Cruise’ kopen als het boek half januari verschijnt…
Het is echter geen boeken- of cadeaubon maar een… ontslagbrief…
Na 25 jaar trouwe dienst sta je dan ineens op straat… Ok er stond nog wel een ps’je in de brief zoals een goed DM bureau betaamt….
‘Ontslagen…niet getreurd…we hebben andere banen in de aanbieding dus…solliciteer… en doe mee met de tombola’. Een van die aangeprezen banen lijkt verdacht veel op F’s ‘oude’functie….communicatieadviseur, alleen de titel is veranderd: beleidsadviseur communicatie (voor halve dagen).
Dat het geen feestelijke kerst voor F. wordt hoeft geen betoog….
Ze weet al een jaar lang dat er gereorganiseerd gaat worden
Ze weet ook dat nare boodschappen op vrijdagmiddag of net voor de vakantie worden meegedeeld…ze weet het allemaal wel ….maar als het je overkomt dan voelt het dubbel zo erg….
‘Wat maakt het uit of je goed functioneert’?
‘Wat maakt het uit of je loyaal bent’?
‘Wat maakt het uit of je creatief bent’?
Afin…F. is niet het type die bij de pakken neerzit en solliciteert op de enige functie die op haar lijf geschreven is….gesprekken gaan goed…kat in het bakkie……..
Ze is dan ook verrast en teleurgesteld als niet zij, maar een collega de baan krijgt….
In de afwijzingsbrief die F. krijgt staat dat zij ‘te weinig inhoudelijke kennis en ervaring’ heeft om de functie goed te kunnen vervullen en dat ‘men’ niet verwacht dat zij zich deze kennis binnen een jaar eigen maakt. Huh? Dus mag iemand anders zich bezighouden met reputatiemanagement en branding. 2008 is alweer paar weken oud. Het boek over T.Cruise is verschenen en F. is niet meer van slag maar gelukkig weer aan de slag op een andere afdeling.
Alleen ik zit nog te wachten........ op de directeur die met pretoogjes vertelt: ’t was maar een grapje….Hoezo Crommunicatie?

Geen opmerkingen: